Aneo Mobility

Aneo Mobility er Norges største leverandør av elbillading til borettslag og sameier.

Bilde

Kunde

Aneo Mobility

Hva har vi gjort?

UX og Interaksjonsdesign, sky-migrering, integrasjon, selvbetjening

Om tjenesten
Om tjenesten

Opprinnelsen til Aneo Mobility kom fra kraftselskapet TrønderEnergi og er et godt eksempel på "Corporate Innovation". Tjenesten har på få år gått fra en corporate startup til nå en scaleup. De har eksperimentert med tjenestetilbud, ulike produktmodeller og leverandører på veien – noe som har ført de til en markedsledende posisjon i sitt segment.

Tjenesten skal levere bekymringsfri og forutsigbar lading for borettslag og sameier, og spenner derfor både borettslagsstyrer og beboere som aktører. Styret ønsker minst mulig administrasjon når en ny beboer ønsker lading, mens beboeren en god opplevelse med tanke på onboarding og bruk.

Bilde

Ohmia Charging 👉 Aneo Mobility
Ohmia Charging 👉 Aneo Mobility

Aneo Mobility som brand er nytt anno desember 2022, og var før kjent som Ohmia Charging. I den forbindelse bistod vi med å overføre ny merkevare på digitale og analoge flater. Vi bygget designsystemet for å understøtte designet for flater som selvbetjeningssidene på web, ladeboksene og diverse markedsmatriell.

Ikke stress med strømpriser

Aneo Mobility

Bilde

Hvor kommer vi inn?
Hvor kommer vi inn?


For å kunne bevege seg ut i nye marked, håndtere skalering utover grensene og fortsatt holde kundene fornøyde ble Blank spurt om å bistå med et produktteam for å forvalte og videreutvikle tjenesten.

Teamet består av både designere og utviklere. Sammen leveres en robust platform for å tåle skaleringen, og mot en bedre brukeropplevelse for Aneos kunder.

Vi var eksempelvis sentrale i arbeidet med å designe og utvikle nye og komplimenterende produkter og etablere alt fra designsystem til migrering til nytt skalerbart CRM-system.

Bilde

Teknologi
Teknologi


Ikke alle prosjekter vi deltar i innebærer å leke seg med hardware, eller mer clickbaity skrevet: IoT-dingser. Ettersom Aneo leverer "lading as a service" (-ish), er det fundamentalt at man forstår de ulike støttede ladeboksene og deres leverandører. Blant disse finner man både Easee og Zaptec – to godt kjente norske leverandører. For utviklerne betyr det dypdykk i ulike protokoller og APIer - både fra/til ladeboksene, samt de ulike leverandørenes proprietær HTTP-APIer. HTTP er nok hverdagskost for de fleste kodere, men kanskje ikke OCPP (Open Charge Point Protocol)? Dersom du noen gang har ladet på en offentlig ladeboks, er det sannsynlig at den har ringt hjem ved hjelp av nettopp OCPP over websockets.

Bilde

Optimalisert for mobilvisning
Optimalisert for mobilvisning


Aneo sine kunder har en del funksjonalitet ifra ladeboksene tilgjengelig på Min side, slik som starte og stoppe lading, låse og låse opp ladekabelen. Og naturligvis opp og nedgradere sine ladepakker (abonnement).

Her leverte vi en mobiloptimalisert Min side, som ikke bare hadde som formål å være tilpasset mobile flater, men også bedre legge tilrette for opp-, og mersalg av nye produkter og tjenester.

Mer lesning
Mer lesning

Hvis du ønsker å lese mer om Aneo eller Aneo Mobility:

Fra Blank

Andreas Jensen Jonassen

Andreas Jensen Jonassen

andreas.jonassen@blank.no

Terje Uglebakken

Terje Uglebakken

tu@blank.no

Amalie Skrede

Amalie Skrede

amalie@blank.no

 Lars fra Bøler

Lars fra Bøler

ls@blank.no

Lars-Ive Gjærder

Lars-Ive Gjærder

lig@blank.no

John Korsnes

John Korsnes

jk@blank.no